Твой источник новостей
» » » Селекційно-генетичний Інститут Національної академії аграрних наук України представив свої досягнення на виставці Агро-2019

Селекційно-генетичний Інститут Національної академії аграрних наук України представив свої досягнення на виставці Агро-2019

Добавлено: 14.06.19
Автор: nagolosua
Комментарии (0)
Нещодавно закінчилася одна з найбільших міжнародних агропромислових виставок Агро-2019.

Вона відкриває прекрасні можливості для виробників сільськогосподарської продукції щодо співпраці з країнами-лідерами світового аграрного сектору, а також є унікальною нагодою для діалогу між приватним бізнесом і державою, вітчизняними та іноземними представниками.



Селекційно-генетичний Інститут Національної академії аграрних наук України представив свої досягнення на виставці Агро-2019
Національна академія аграрних наук України є постійним учасником Агро-2019. Одним із провідних відділів академії є Селекційно-генетичний інститут, який представив свою продукцію та нові досягнення.

Інститут є одним із провідних центрів аграрної науки в Україні, який займається створенням нових високоякісних та високопродуктивних сортів і гібридів пшениці, ячменю, соняшнику, сої, кукурудзи, гороху, сорго, люцерни, розробкою методів і шляхів підвищення якості насіння, дослідженням стійкості сільськогосподарських культур до хвороб, несприятливих умов середовища.

Про роботу та досягнення Селекційно-генетичного інституту НААН на виставці розказав його директор Соколов В’ячеслав Михайлович.

Наш інститут працює в галузі селекції і насінництва вже понад 110 років. Ми ведемо селекцію 12 культур і їх насінництво в семи господарствах. На цій виставці ми провели круглий стіл, на якому селекціонери проаналізували актуальні напрямки роботи, обговорили перспективи і проблеми галузі, її подальший розвиток. Нашим інститутом, спільно з НААН ведеться співпраця з господарствами по всій території України, які вирощують виведені інститутом сорти і отримують хороші урожаї.

Серед нових сортів, які представлені на виставці – це високоврожайна пшениця Антонівка, Благодарка, Зиск. Також нами були виведені нові сорти, які відзначаються кращою посухостійкістю, стійкістю до хвороб. Серед них ячмені Валькірія, Дев’ятий вал, Снігова королева, соняшник Базальт, горох Світ, сорти цукрового сорго Мамонт і Зубр та інші.
Селекційно-генетичний Інститут Національної академії аграрних наук України представив свої досягнення на виставці Агро-2019
«Якщо говорити про результати роботи інституту, то кожна друга хлібина в Україні виготовлена з сортів пшениці виведених Селекційно-генетичним інститутом. Також вперше в світі нашим інститутом було створено сорти твердої пшениці для макаронних виробів», — розказав В’ячеслав Соколов.

Про досягнення Селекційно-генетичного інституту також розповів президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало:

«На сьогоднішній день наша країна є найбільшою аграрною країною Європи. За своїм потенціалом ми можемо прогодувати майже півтора мільярда людей. Звичайно, для цього треба дотримуватися технологій, розвивати аграрну науку і використовувати її передові досягнення. Нашими установами, в тому числі і Селекційно-генетичним інститутом ведеться активна робота по створенню нових сортів, які є високоврожайними і конкурентоспроможними не лише на українському, але й на міжнародному аграрному ринку. Інститутом було розроблено багато нових сортів, які широко використовуються в українських господарствах. Частково вони представлені і на сьогоднішній виставці.
акож Національною академією аграрних наук ведеться робота щодо виведення нових сортів і гібридів, які придатні для вирощування в різних ґрунтово-кліматичних умовах. Зараз ми бачимо, як клімат змінюється, стає все більш посушливим. І тут важливим є не лише відновлення зрошення, але й виведення нових посухостійких сортів, які будуть придатні для вирощування в більш жорстких умовах.

І я впевнений, що багато фермерів та інших учасників виставки сьогодні зможуть підібрати сорти зернових та інших культур, які стануть їм у пригоді і вже в наступному сезоні дадуть хороші високі врожаї», — розказав президент НААН Ярослав Гадзало.