Твой источник новостей
» » Михайло Бно-Айріян та Олександр Горобець вирішили проблему недобудованої школи у Вишневому

Михайло Бно-Айріян та Олександр Горобець вирішили проблему недобудованої школи у Вишневому

Добавлено: 13.07.19
Автор: nagolosua
Рубрика: Политика
Комментарии (0)
Михайло Бно-Айріян та Олександр Горобець вирішили проблему недобудованої школи у Вишневому
Відразу після призначення, а саме на другий день, губернатор розпочав активне ознайомлення з регіоном і встиг зарекомендувати себе як відповідальний лідер, який тримає під контролем всі проблемні питання.

Громадський активіст та кандидат у депутати по 95 округу Олександр Горобець зайнявся питанням недобудованої школи в місті Вишневе і для його вирішення запросив на зустріч Голову Київської ОДА.

Річ у тім, що школа №1 будується уже 13 років. Батьки давно чекають, коли їхні діти зможуть навчатись в новій будівлі, але через повільне будівництво відкриття відкладається все далі і далі.

Також на зустрічі були присутні заступники голови Київської ОДА Володимир Кислицин та В’ячеслав Кучер, уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба. Михайло Бно-Айріян зібрав всіх, хто причетний до будівництва для виявлення причин такої серйозної затримки. Зокрема був присутній начальник відділу освіти Микола Івашко, винний у неодноразовому порушенні Кримінального кодексу України, зокрема у розкраданні коштів з бюджету. Незважаючи на це він продовжив обіймати свою посаду і стара влада не зробила ніяких кроків для його звільнення.

Окрім вищезазначених осіб на зустріч прийшли представники забудовника, батьківський комітет, громадські діячі і активісти, місцеві депутати та прості жителі міста, які теж чекають закінчення будівництва.

Михайло Бно-Айріян оглянув об’єкт і виявив, що до закінчення будівництва залишилося на так і багато і будівля може бути готова ще до зими. На питання, чому школа ще не експлуатується, місцеві депутати відповіли, що винен забудовник, а він в свою чергу послався на недостатнє фінансування. В результаті обговорення було вирішено, що на даний момент для завершення проекту не вистачає 29 мільйонів гривень.


В ході засідання було вирішено, що з міського бюджету Вишневого виділять для закінчення будівництва 5 мільйонів гривень. З Районного бюджету для школи нададуть 14 мільйонів, а від Київської обласної ради буде отримано 10 мільйонів. Таким чином школа має бути готова на початку листопада.

Голова Київської ОДА Михайло Бно-Айріян пообіцяв особисто контролювати будівництво і проводити перевірку його стану щомісяця. Також він відзначив, що вперше про цю школу дізнався з повідомлення в Facebook від жінки, яка поскаржилася на довгобуд, після призначення Бно-Айріяна на пост. Зважаючи на це, він без вагань погодився на запрошення Олександра Горобця.

Також під час інспекції були виявлені і інші проблеми цієї школи. Зокрема, закупка меблів проводилась за завищеними цінами, а до їдальні перевірку взагалі не пустили, сказавши, що зараз «немає ключів». Батьки поскаржились на погане надання харчування в закладі освіти, яке спричиняє шкоду здоров’ю учнів.

Коли перевірка була закінчена, кандидата в депутати Михайла Горобця та Голову КОДА запросили до себе жителі села Крюківщина, щоб вирішили проблему зі школою в своєму населеному пункті.


В Крюківщині навчання проводиться у дві зміни, що, звісно ж, не йде на користь учням і знижує якість знань. Наразі школу планують реконструювати, але вартість проекту для нового закладу освіти коштує 92 мільйони гривень, а в села немає таких коштів. Проте Михайло Бно-Айріян дуже здивувався такій великій сумі. Забудовник визначив вартість одного учнівського місця в 174 тисячі гривень – звідси і вийшла непідйомна вартість будівництва. Вже в цей понеділок відбудеться зустріч Голови КОДА, генерального підрядника, директора школи та розробника проекту. Якщо буде виявлено, що вартість проекту завищена, його буду допрацьовувати. Якщо ж нова будівля дійсно має таку вартість, почнеться пошук коштів для будівництва.