Святкування "Пасхи" під час карантину
Комментарии (0)
Оскільки цьогоріч весь світ живе по нових правилах через пандемію Covid-19, для святкування "Великодня" довелося шукати альтернативу. Найболючіше це вдарило по літнім людям, адже великоднього богослужіння вони чекали із нетерпінням весь рік. У моєму селі церква греко-католицька, тому священником було прийнято рішення освячувати кошики біля власних осель. За день до свята уся родина традиційно збирається ввечері, та оформлює кошик. Кожен хоче перевершити усіх сусідів, тому на оформлення може піти і декілька годин. Таким він вийшов у нас.
9 ранку, лунають перші дзвони, а це означає, що священик вирушив на освячення. На вулицях утворився сумбур та невеликий хаос, усі стали чекати на нашого пастора.
А вже за декілька хвилин, пан отець одягнутий в маску і рукавички ходив по нашій вулиці та дарував свято усім прихожанам.
Після освячення кошика, можна офіційно закінчувати піст та готувати "свяченину". Усі продукти що були в кошику, нарізаються на маленькі частини та обсмажуються на сковороді. Виходить дуже смачно, що аж собака не зміг встояти, та під час молитви виліз на стіл.
А вже через деякий час настає "час шашликів". Незважаючи на карантин, безліч компаній пішли на поле, щоб посмажити м'ясо. Я не ризикував порушувати їх спокій, але за інсайдерською інформацією мені до рук потрапило фото таких порушників. Після цього, автора фото більше ніхто не бачив.
Статтю підготував Володимир Шешурак.
9 ранку, лунають перші дзвони, а це означає, що священик вирушив на освячення. На вулицях утворився сумбур та невеликий хаос, усі стали чекати на нашого пастора.
А вже за декілька хвилин, пан отець одягнутий в маску і рукавички ходив по нашій вулиці та дарував свято усім прихожанам.
Після освячення кошика, можна офіційно закінчувати піст та готувати "свяченину". Усі продукти що були в кошику, нарізаються на маленькі частини та обсмажуються на сковороді. Виходить дуже смачно, що аж собака не зміг встояти, та під час молитви виліз на стіл.
А вже через деякий час настає "час шашликів". Незважаючи на карантин, безліч компаній пішли на поле, щоб посмажити м'ясо. Я не ризикував порушувати їх спокій, але за інсайдерською інформацією мені до рук потрапило фото таких порушників. Після цього, автора фото більше ніхто не бачив.
Статтю підготував Володимир Шешурак.
Читайте также
Здоровье
Як працюють під час карантину сільські магазини
Происшествия
«Нас хочуть спалити, а не просто залякати!» – підприємці луцького ринку про спробу підпалу
Экономика / Технологии
Новини НААН: Всеукраїнський День поля 2019
Новости партнеров
Ярослав Гадзало на святі Дня поля привітав науковців Миронівського інституту пшениці та розповів про перспективи української селекції
Политика / Экономика
Ілля Токар: «Вірю, що Мукачівщина стане оновленою та сучасною»
Киев
Бортницька станція: коли люди зможуть дихати на повні груди?
Киев / Культура
9 квітня відбудеться благодійний дитячий захід «Великодні дзвони»
Новости партнеров
Встигнути щоб побачити. Цирк Кобзов дає останні шоу-програми в Києві