Твой источник новостей
» » ПАРЄ видала письмову декларацію щодо заміни судами України народного волевиявлення

ПАРЄ видала письмову декларацію щодо заміни судами України народного волевиявлення

Добавлено: 23.04.13
Автор: goldlife
Рубрика: Политика
Комментарии (0)
Переклад. Неможливість підміни прямого волевиявлення громадян будь-якими іншими гілками влади

Кожна країна-член Ради Європи приймає волю своїх громадян як єдине джерело влади. Парламент кожної країни обирається прямим волевиявленням громадян. Відповідно, обрані в парламент депутати є прямими представниками народу, як єдиного базового джерела влади.

Останні події в Україні ставлять під сумнів дотримання Україною цього базового принципу.

Йдеться про два різні рішення Вищого Адміністративного Суду України, якими безпідставно позбавлено депутатських мандатів обраних у мажоритарних округах депутатів Олександра Домбровського та Павла Балогу, а також Сергія Владсенка, обраного за списками партії “Батьківщина”, опозиційного нинішній українській владі.

При цьому судові рішення щодо Домбровського та Балоги досі не виконані до кінця. Власенко позбавлений мандату остаточно і на його місце Центральна Виборча Комісія України призначила нового депутата з виборчого списку “Батьківщини”.

Висловлюємо крайнє занепокоєння цими процесами в Україні, які ідуть врозріз з базовими постулатами демократії. Закликаємо українську владу припинити порушувати прямі норми, взяті Україною при вступі до Ради Європи.