Твой источник новостей
» » Володимир Ломачинський: Київ повинен бути сильним

Володимир Ломачинський: Київ повинен бути сильним

Добавлено: 08.09.20
Автор: Soroka11
Рубрика: Политика
Комментарии (0)
Володимир Ломачинський: Київ повинен бути сильним
Кожен день населення нашої столиці зростає. Все більше і більше студентів із різних куточків України вирішують навчатись саме в Києві. Також чимало тих, хто залишає свої домівки, задля пошуку роботи саме в стольному граді, запевняє Володимир Ломачинський.

Як столиця могутньої Руської монархії Київ досяг свого розквіту за часів Ярослава Мудрого. Та вже відразу по смерті цього князя місто починає занепадати. «Помираючи, — писав про Ярослава Закревський, — він забрав із собою в могилу щастя Києва...»
Такі слова не були безпідставними, адже добитись того, що вдавалось за часів розквіту при Ярославі не вдавалось ще нікому.

Незаконні забудови, недобудови, знищення історичної спадщини, висока злочинність, і це ще не повний список проблем, які з усіх сторін охопили нашу столицю. Особливо бентежить транспортні проблеми, хоча в місті і функціонує найбільше в країні метро, Київ зайняв 12 місце у світі в рейтингу міст з найбільшими втратами часу в заторах.

Затори – одна з найвідчутніших транспортних проблем столиці. Місто може стати вже за кілька років. Величезна кількість киян проводить значну частину свого часу в заторах. Вирішити проблему лише будівництвом нових транспортних розв’язок нереально. Що більше їх, то більше охочих ними скористатися. Розвантажити місто можна, створивши зручну та швидку систему громадського транспорту. В розвинених країнах останній стає свідомим і вигідним вибором мешканців мегаполісів. Єдина система проїзду, оплати за нього, розгалужені маршрути роблять його конкурентним. Місто стає вільнішим. Сприяє цьому й розвиток велосипедної інфраструктури. Багато європейців обирають велосипед ще й тому, що це здоровий спосіб життя і відповідальне ставлення до екології. Утім, і без будівництв не обійтися. Паркінги на житлових масивах і біля станцій метро обов’язкові. Столиця заслуговує на те, щоб бути комфортним містом. Жити тут має бути приємно і зручно.

Київ повинен бути сильним і добитись цього реально. Головне сформувати громаду небайдужих громадян, яким проблеми міста будуть знайомими, та які спільними зусиллями будуть добиватись всього, щоб покращити нашу столицю, - Володимир Ломачинський.