Твой источник новостей
» » » Провайдери і медіагрупи вийшли на стежку війни один з одним

Провайдери і медіагрупи вийшли на стежку війни один з одним

Добавлено: 05.10.18
Автор: nagolosua
Комментарии (0)
Провайдери і медіагрупи вийшли на стежку війни один з одним
На українському медіаринку розгорівся серйозний скандал: частина операторів кабельних мереж відключила телеканали груп "1+1 Media", "StarLightMedia" та "Inter Media Group".



Таке рішення пояснили підвищенням ціни за ретрансляцію і небажанням перекладати додаткові фінансові витрати на плечі абонентів.

Як зауважили представники кабельних мереж, усі листи на розірвання договорів були написані наче під копірку, а позиція медіагруп може бути своєрідним тиском.

Олександр Швець, Генеральний директор Спілки кабельного телебачення України

"Листи провайдерам були направлені від декількох медіагруп. Це київські провайдери, провайдери Луцька, одним із засновників яких є голова правління Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення Юрій Лабунський. Фактично це є помста… Якщо називати це своїми словами, це є помста за те, що один із керівників цих компаній займається громадською діяльністю і добивається належного ставлення до абонента".

Крім того, як зазначають експерти, тиск із боку провідних медігруп на операторів кабельних мереж пов'язаний ще й із тим, що телевізійники просто вимагають укладати пакетні договори, у які входять декілька популярних телеканалів і ціла низка низькорейтингових. Кабельникам же не вигідно підписувати такі договори, оскільки кількість слотів у пакетах обмежена і через засилля каналів провідних медіагруп нема можливості запропонувати глядачам інший якісний контент.

Водночас у медіагрупах заперечують, що ініціювали підвищення ціни у 2018 році і звинувачують кабельників у порушенні "принципів партнерських відносин".

Наразі в якості альтернативи абонентам запропонували безрекламну Концепцію кабельного телебачення, включивши 22 нові преміум-канали. Однак конфлікт не розв'язано і протистояння кабельників та медіагруп створюють незручності для простих користувачів. До того ж, таке протистояння наносить суттєвий удар по діяльності кабельних мереж і знижує привабливість послуг платного ТБ. Через це частина абонентів може перейти на Т2, де платити не потрібно.

Нагадаємо, що медіагрупи ведуть підготовку із кодування своїх каналів на супутнику.