Твой источник новостей
» » Розправа і залякування методом підпалу

Розправа і залякування методом підпалу

Добавлено: 09.09.16
Автор: Pavel
Рубрика: Политика
Комментарии (0)
Вночі біля озера Крючок, що в селі Крюківщина, палало кафе під вербою. Попередня версія: загорання електропроводки. Однак власник закладу – підприємець та громадсько-політичний діяч Святослав Козирєв упевнений: так його намагаються залякати. Вже не вперше.

Після другої години ночі охоронець зробив обхід території, в тому числі і тієї, де розміщувався бар. Це затишне місце під старою вербою, яке облюбували місцеві мешканці. Останні відвідувачі вже пішли, заклад вже був закритий, пляж навколо теж був безлюдний. Охоронець нічого підозрілого не помітив. А вже приблизно о третій ночі члени спілки рибалок, які патрулювали озеро від несанкціонованого вилову риби, побачили пожежу і одразу викликали «101». Пожежники приїхали, полум’я загасили і після поверхневого обстеження зробили припущення: сталось загоряння електропроводки.



Розправа і залякування методом підпалу

Святослав Козирєв поліцію не викликав. Каже, не бачив в цьому сенсу. Ця подія дуже схожа на ті, що були вже раніше: коли в ніч з 25-го на 26 –те січня цього року невідомі розстріляли з РПГ його екскаватор, що знаходився на території озера Крючок (відео тут: https://www.youtube.com/watch?v=Y-tHli4i2oM&app=desktop)

Є припущення, що вже тоді представники Крюківщинської влади таким чином відреагували на розголос про порушені проти них кримінальні справ та вихід телевізійного сюжету про розкрадання коштів, виділених на будівництво дитячого садочку в селі. Тоді Козирєв писав заяви до правоохоронних органів – по знищенню власності - екскаватора, який йому належав, підпалу його офісу. Результату - нуль.



Однак однопартійці все ж наполягли та викликали поліцію. «Для того щоб говорити про чиюсь бездіяльність — необхідно хоча б вчасно повідомити про подію. До поліції виклик надійшов о 15 годині, а пожежа була — о 3 годині. ДСНС швидко ліквідувала загорання. Адміністрація вирішувала 12 годин чи повідомляти у правоохоронні органи, — у свою чергу заявив журналісту сайту "Резонанс" речник Головного управління Національної поліції у Київській області Микола Жукович. «Говорити про причину загорання поки зарано», — наголосив він.


Розправа і залякування методом підпалу


У свою чергу Рух В. Наливайченка «Справедливість», де Козирєв очолює Києво-Святошинський районний осередок та є членом політради Київської обласної організації, готує відкриті звернення до всіх держструктур, які мають стояти на захисті прав громадян. Також активісти Київської обласної організації звертаються до журналістів, щоб вони долучились та провели власні незаангажовані розслідування. Адже розстріляне та спалене майно Святослава Козирєва, спалені автівки активістів Олени Цибульської та воїна АТО з Бердянська, ім’я якого поки що не називають в цілях безпеки, - вся ця низка пожеж не схожа на просто випадковість.



Через підпал кафе злочинці вирішили нагадати про себе знову, так вони хочуть залякати небайдужу людину, активіста Руху Валентина Наливайченка "Справедливість" Святослава Козирєва, впевнені в Київській обласній організації Руху. У цій ситуації лякає тенденція безвідповідальності усіх тих, хто згідно Конституції має захищати громадян України, – МВД, поліція, прокуратура, місцеві та обласні органи влади, каже пан Святослав.

«Боляче від думки, що довкола несправедливість, прості українці - беззахисні, влада продажна і просто знущається з людей. У цій системі людина постає повністю беззахисною перед могутньою державною машиною - своєрідним "гвинтиком" цієї системи», - говорить він.