Твой источник новостей
» » Голова Київської ОДА та Олександр Горобець підтримали ошуканих інвесторів мікрорайону Ірпеня «Благодатний»

Голова Київської ОДА та Олександр Горобець підтримали ошуканих інвесторів мікрорайону Ірпеня «Благодатний»

Добавлено: 13.07.19
Автор: nagolosua
Рубрика: Политика
Комментарии (0)
Голова Київської ОДА  та Олександр Горобець підтримали ошуканих інвесторів мікрорайону Ірпеня «Благодатний»
Вчора у Вишневому та Крюківщині, а вже сьогодні - в Ірпені, новопризначений головою Київської обласної державної адміністрації Михайло Бно-Арійян, разом з кандидатом в народні депутати Олександром Горобцем зустрілися з ошуканими інвесторами у будівництво мікрорайону «Благодатний» м. Ірпінь.

Анонсоване перекриття траси автодороги Р30 обуреними людьми не сталося, бо губернатор запропонував реальні шляхи для вирішення питання. Він вислухав всі скарги та взяв на контроль це питання, визначив строки по вирішенню питання.

Люди звернулись з проханням захистити їх інтереси. Адже вони інвестували свої кошти, які роками збирали, відмовляючи собі в усьому протягом багатьох років в квартири з надією мати затишний притулок для своїх сімей. Та, нажаль, їх мрії не можуть здійснитись.

Сім будинків стоять у «замороженому» стані, близько тисячі людей не можуть отримати очікуване житло. Люди звинувачують в цій проблемі екс мер Ірпеня – Володимира Карплюка, який будучи на посаді нібито агітував людей інвестувати в це будівництво, і нібито підписав містобудівні умови на забудову «Благодатного».

Причиною цього стала працююча в Ірпені схема, коли будинки будують не будівельні компанії, а начебто фізичні особи з фізичними особами, про що підписуються договори між двома сторонами. Хоча насправді за мережею забудовників-фізичних осіб стоять представники місцевої влади міста.

Така схема дозволяє забудовнику не сплачувати податків і залишає інвесторів беззахисними у випадку, якщо забудовник припиняє будувати.
Поспілкувавшись з інвесторами, Михайло Бно-Айріян пообіцяв досконально вивчити протягом двох тижнів цю проблему, отримати звіт по ній від голови поліції та прокурора міста і тільки після цього – дати відповідь.
«Я вважаю, якщо люди заплатили гроші і їм не збудували – це кримінал… в Києві в понеділок зберу силовий блок і ми розберемо цю ситуацію…а не зараз, з наскоку. Просто щось Вам сказати чи пообіцяти я не хочу. Треба розбиратись… Я однозначно за нове будівництво. Розумію, що Ірпінь - один з лідерів по будівництву. Це не погано, а добре, бо це житло повинно будуватись не лише вверх… окрім житла, де ти повинен переночувати, ти маєш повести дитину в дитячий садок. Інфраструктура повинна бути, школа, нормальний паркувальний майданчик, щоб мами з візочками могли спокійно проїхати і ніхто нікому не заважав», - аргументував своє бачення цієї ситуації Михайло Бно-Айріян.
«Ми бачимо великий запит з боку суспільства на зміни. І Ви бачите дії, які зараз відбуваються. Вже розпочаті реальні дії Президентом Володимиром Зеленським. Систему потрібно змінювати. Але її не зміниш за два дні. За тиждень – вибори депутатів Верховної ради. І кожний з нас повинен зробити свідомий вибір. Такий, щоб президент мав підтримку однодумців», - зазначив Голова Київської ОДА.
«Як і обіцяв людям, що звернулися до мене за допомогою, продовжую особисто контролювати цю справу та буду й надалі сприяти її вирішенню. Винні мають відповісти перед законом, а кожен інвестор повинен отримати своє житло!» - запевнив всіх ошуканих інвесторів «Благодатного» Олександр Горобець.