Твой источник новостей
» » Трильйон доларів інвестицій в Україну до 2025 року

Трильйон доларів інвестицій в Україну до 2025 року

Добавлено: 11.11.16
Автор: nagolosua
Комментарии (0)


У студії Інформаційного агентства УНТ «Українське народне телебачення» відбувся телеміст Київ-Лондон на тему «Нові імпульси залучення інвестицій в Україну». Його головною метою стало обговорення того, як Україні отримати більше грошей від іноземних інвесторів.
За допомогою скайп-зв’язку зі студією, учасники програми мали унікальну можливість задати питанняDr. Ana Cukic-Armstrong – кращому керівнику глобальними інвестиціями в різних напрямках 2016 р.

В студії УНТ також були присутні такі видатні керівники економічних потоків:
Роберт Хофман – голова офісу «Істіл груп» у Лондоні, експерт з інвестицій у різних галузях, повідомив, що він готовий вкласти в українську економіку декілька мільярдів американських доларів. Роберт стверджує, що для міжнародних урядів важливо бачити реалістичні заходи по боротьбі з корупцією в Україні. Роберт дуже радий ініціативам Террі в плані приватного інвестування. Але лише справжні реформи в юридичному секторі сприятимуть створенню міжнародних громадських приватних партнерств.

Одним з експертів телемосту у студії був Террі Прітчард (Terry Pritchard) – видатна фігура в індустрії фінансових послуг, міжнародний експерт з інвестицій, власник Channel Equity, керівник з більш ніж 20-річним досвідом у всіх аспектах сектора фінансових послуг, голова ради директорів і керівник продажів для London Rebuilding Society. На сьогодні Прітчард має інвестиційний портфель для України розміром у 1 мільярд доларів США, тільки в аграрний сектор України він інвестує 50 мільйонів доларів кожні три місяці.

На питання директора Інформаційного агентства УНТ Вадима Чорного про важливість проведення таких телемостів Dr. Ana Cukic-Armstrong відповіла, що користь від них неоцінима. Завдяки телемостам про Україну будуть дізнаватися іноземні інвестори і в них, безперечно, з’явиться бажання вкладати гроші у вітчизняний бізнес. Також Ana додала, що українцям треба звернутися до європейського досвіду. В інвестиційних банках працює безліч аналітиків, зі звітами яких нам потрібно постійно ознайомлюватися. Загалом, представники українського бізнесу не повинні чекати, коли до них прийде інвестор, вони самі мають стукати у його двері, складати проекти за кращими світовими стандартами, показувати прозорість свого бізнесу. Також, Україні допоможе створення власних дослідницьких компаній, які аналізуватимуть діяльність вітчизняних компаній та корегуватимуть їх. Думка Dr. Ana Cukic-Armstrong дуже важлива, адже вона особисто залучила понад 500 мільйонів фунтів стерлінгів інвестицій та керувала інвестиційним портфелем в UBS Wealth Management.
Вадим Чорний запитав Террі Прітчарда та Роберта Хофмана щодо того, якщо в студії Інформаційне агентство УНТ, Всеукраїнська профспілка юристів та

Інститут дипломатії та міжнародного партнерства будуть проводити подібні телемости щотижня, починаючи з другої половини січня 2017 року, чи допоможе це збільшити надходження інвестицій в Україну.
Роберт Хофман відповів що при проведенні щотижневих телемостів в УНТ, Террі Прітчард – залучить в українську економіку не 1, про що йшла мова раніше, а 5 млрд американських доларів США.
Головною новиною є те, що з 23 по 27-ме січня 2017 року в Лондоні на Міжнародному форумі«Українські інвестиційні ініціативи» збереться більше 200 інвесторів, загальний інвестиційний портфель яких складає декілька трильйонів доларів США. Інформаційне агентство УНТ, Всеукраїнська профспілка юристів та Інститут дипломатії та міжнародного партнерства підпишуть з ними Меморандум партнерства щодо проведення в студії УНТ, щотижневих телемостів, де в студії УНТ будуть присутні власники підприємств з своїми привабливими проектами яким потрібні інвестиції, будуть запрошені представники уряду, депутати Верховної ради України, громадські діячі, журналісти, юристи, адвокати, з іншої сторони в режимі телемосту будуть прямі включення потенційних інвесторів, членів їх Уряду, відомих громадських діячів, журналістів.
Такі телемости покажуть привабливість проектів наших підприємств, а в разі необхідності, захистять інвестора та зроблять кожний випадок незаконного перешкоджання підприємницькій діяльності публічним для громадськості та представників українського Уряду та Уряду інвестора. Це допоможе Україні встановити прозорість ринку та збільшити надходження інвестицій.
За офіційними даними у 2015 році загальна кількість іноземних інвестицій в Україну склала 43,4 мільярди доларів.

Інформаційне агентство УНТ буде проводити подібні телемости і надалі, запрошувати до себе представників українського бізнесу з їх проектами, журналістів, адвокатів з Всеукраїнської профспілки юристів, представників Уряду, громадських діячів, депутатів, інвесторів. Залучити трильйон доларів США інвестицій в Українську економіку до 2025 року – це реальна задача.
Не варто плутати таке поняття, як інвестиції, з кредитами. Інвестиції – це гроші, які працюватимуть в Україні і для України. Це нові робочі місця, будування нових потужних підприємств та реорганізація старих, ріст ВВП, покращення рівня життя.